New Rings & Old Bazaar

  The Old Bazaar in Skopje is my favorite place, regardless of the weather. The smells, the sounds, the charm. The place where I met a dear friend from Belgium and we revisited all the “crime scenes” four years later. I took my new rings and vintage camera bag out for a walk. Life is […]

Read More New Rings & Old Bazaar

Две Александри на маникир во Nail Bar Jasmine

Дружбите меѓу модните блогерки се најинтересни кога заедно одиме да се разубавуваме. Со имењачката од блогот Alexandra in Wonderland уживавме во Nail Bar Jasmine во Vero Center каде паднаа и сочни модни озборувања додека девојките ни ги средуваа ноктите. За мене ноктите се важен дел од вкупниот изглед и сметам дека ако една девојка има средени веѓи, […]

Read More Две Александри на маникир во Nail Bar Jasmine

Три пати УРА за #Омајгад!

Веќе знаете колку ги сакам маичките Омајгад што за релативно кратко време станаа статусен симбол на креативните, ведри, откачени, слободоумни, кул млади луѓе во Скопје (и пошироко!) и омилениот one man brand што стои зад него-Гоце Велески. На мое огромно задоволство Омајгад приказната ( потсетете се тука и тука) продолжува утре, 13 јуни, на добро познатата […]

Read More Три пати УРА за #Омајгад!