Winter Layering

This is my first post in the new year and what better thing to write about than the good old wonderful layering? 🙂 One of the few reasons I love winter is the art of layering. One must be careful not to look like a homeless person and seem too stuffed. The simple trick when […]

Read More Winter Layering

Омајгад подаруваат маичка преку Александрина Везилка

Сигурно ги памтите супер-талентираните Омајгад и нивната „кирилица што се носи“. Овојпат ви подаруваат маичка со нивното оригинално лого во соработка со мојот блог, преку Фејсбук страницата на Александрина Везилка. Маичката е црна, машка, величина L со лого како на фотографијата. Условите се објавени на страната. Играме една недела, заклучно со 10 Октомври, 2013 г. четврток. […]

Read More Омајгад подаруваат маичка преку Александрина Везилка

Дизајнерска поп ап продавница на Скопската недела на дизајн//SDW kicks off with a pop up outlet

Ова ќе биде плодна дизајнерска есен, како што веќе најавив во претходните постови, а октомври ќе биде месец полн со настани. Пред есенскиот FWSK што модните дизајнери ветуваат дека ќе не воодушеви, на почетокот на месецот стартува Скопската недела на дизајн со урбаната форма на презентирање и продажба на креации Дизајнерска поп ап продавница за која […]

Read More Дизајнерска поп ап продавница на Скопската недела на дизајн//SDW kicks off with a pop up outlet

Autumn Flowers/Есенско цвеќе

Како што минуваат годините и (се надевам) созревам, сфаќам дека всушност повеќе ја сакам есента од летото за кое живеев кога бев дете и млада девојка. И токму овој преоден период ми е омилен: кога природата ги менува боите, кога уште се носат летните парчиња во комбинација со јакна, кога денот е пократок и повеќе […]

Read More Autumn Flowers/Есенско цвеќе

Half-pointed Stilettos/Полушпиц салонки

Овој преоден период од лето во есен е совршен за да ги одморите стапалата од летните сандали со вртоглаво висока потпетица или на платформа, пред да ги заробите во чизми во дождливите и снежните месеци. Трендот на полушпиц обувки се врати уште со пролетната сезона кога владееја неонските нијанси и моделите со провидни елементи, а […]

Read More Half-pointed Stilettos/Полушпиц салонки