Tags

, , , , , , ,

282916_706320116054125_344414372_n

Кој ќе подготви поубаво предновогодишно изненадување од Ирина Тошева и Design and berries? Ове две креативни сили се споија во спектакуларно надополнување на колекција Memento Mori со кое дизајнерката се претстави на Модниот викенд есен/зима 2013-14. Во соработка со неа, вредните девојки од Design and berries ја направија колекцијата накит што содржи фантастични парчиња и прекрасно се надополнуваат на креациите од колекцијата: украси за околувратници, алки, обетки (колку се добри долгите единечни парчиња!) и прстени за девојките, како и манжетни за момците, секако инспирирана од костурчињата на Memento Mori. Целата колекција има одличен фотозапис со егзотичната Лумија која е просто создадена да ја претстави оваа предновогодишна убавина. 

Е вака се прави магија!

1528519_639900396051602_752312175_n

1538728_706319039387566_836888699_n 1012816_706320129387457_680118426_n 1476109_706320142720789_1879627149_n 1510536_706319076054229_636288282_n

clothes: Irina Tosheva
accessories: Design and berries
MUA: Nebojsha Peshevski
hair: Studio Allure
model: LumIja KamiLija
photo: Erina Bogoeva

Who will make a better pre-holiday surprise than Irina Tosheva and Design and berries? These two creative forces joined in a spectacular addition to the designer’s Memento Mori collection she presented at FWSK fall/winter 2013-14 edition. In collaboration with Irina, the girls from Design and berries created a jewelry collection with fantastic pieces that complement the clothes pieces from Memento Mori perfectly: collar jewelry, bracelets, earrings (how awesome is the long single one!?) and rings for the girls, and cuffs for the boys, inspired, of course by the MM skulls. The collection is framed in an amazing photoshoot with the exotic Lumija who is simply perfect to present this pre-holiday beauty.

And that’s how you make magic!