Autumn Flowers/Есенско цвеќе

Како што минуваат годините и (се надевам) созревам, сфаќам дека всушност повеќе ја сакам есента од летото за кое живеев кога бев дете и млада девојка. И токму овој преоден период ми е омилен: кога природата ги менува боите, кога уште се носат летните парчиња во комбинација со јакна, кога денот е пократок и повеќе […]

Read More Autumn Flowers/Есенско цвеќе

Red Red Mary Jane

I’ve been so anxious to show off my new Mary Jane T-strap pumps and to take photos at the train station. Today I felt especially inspired because I also finally managed to tie the perfect front knot on a head scarf. This vintage dress is very dear to me, it’s my aunt’s from the 60’s […]

Read More Red Red Mary Jane