Autumn Flowers/Есенско цвеќе

Како што минуваат годините и (се надевам) созревам, сфаќам дека всушност повеќе ја сакам есента од летото за кое живеев кога бев дете и млада девојка. И токму овој преоден период ми е омилен: кога природата ги менува боите, кога уште се носат летните парчиња во комбинација со јакна, кога денот е пократок и повеќе […]

Read More Autumn Flowers/Есенско цвеќе

Half-pointed Stilettos/Полушпиц салонки

Овој преоден период од лето во есен е совршен за да ги одморите стапалата од летните сандали со вртоглаво висока потпетица или на платформа, пред да ги заробите во чизми во дождливите и снежните месеци. Трендот на полушпиц обувки се врати уште со пролетната сезона кога владееја неонските нијанси и моделите со провидни елементи, а […]

Read More Half-pointed Stilettos/Полушпиц салонки