#FWSK Outfits

This season’s Fashion Weekend Skopje is long over, but the impressions are still strong. The reliving of the collections, the ongoing chatter with the designers and fellow bloggers, the photos… that’s what I love about FWSK. The theme this season was Talent is the New Sex, so my dear Lord Boo and I opted for […]

Read More #FWSK Outfits

Autumn Flowers/Есенско цвеќе

Како што минуваат годините и (се надевам) созревам, сфаќам дека всушност повеќе ја сакам есента од летото за кое живеев кога бев дете и млада девојка. И токму овој преоден период ми е омилен: кога природата ги менува боите, кога уште се носат летните парчиња во комбинација со јакна, кога денот е пократок и повеќе […]

Read More Autumn Flowers/Есенско цвеќе