Autumn Flowers/Есенско цвеќе

Како што минуваат годините и (се надевам) созревам, сфаќам дека всушност повеќе ја сакам есента од летото за кое живеев кога бев дете и млада девојка. И токму овој преоден период ми е омилен: кога природата ги менува боите, кога уште се носат летните парчиња во комбинација со јакна, кога денот е пократок и повеќе […]

Read More Autumn Flowers/Есенско цвеќе

80’s Reloaded

Yes, I started wearing pants more often. And these leopard print pants became my summer favorite. Yesterday I talked about sheer blouses and I decided to pair my new favorite piece with this vintage pure silk sheer blouse that is just perfect for summer to create a homage outfit to the 80’s. And I always […]

Read More 80’s Reloaded