Модните блогери за Кариера плус и Модел ТВ

Минатата година ја заокружив на најкреативен можен начин: дружба со колешките модни блогерки во соработка со центарот за креативни курсеви Кариера плус и Модел ТВ. Девојките од модните блогови Fashion Lab DNA,Aesthethics Illustrated, Miss Urban Vibes, Shy but secretly fabulous и Fabulous is freedom на свој начин ги стилизираа креациите на дизајнерките Ирина Тошева и Лидија Живковиќ за фотосесијата […]

Read More Модните блогери за Кариера плус и Модел ТВ

FWSK 12: Opening Night

It’s such a thrill every time FWSK is on. This season is especially exciting for me. Fashion weekend Skopje #12 started yesterday with the theme Fashion and Cultural Heritage, in the magnificent space of the National Museum of Macedonia. The idea to put together the deeply connected themes of fashion and cultural heritage in one project […]

Read More FWSK 12: Opening Night

Дебата на Stylist.mk: Модата и медиумите @ FWSK

Во организација на новиот моден портал и асоцијација Stylist.mk синоќа во клуб-ресторанот на МКЦ се одржа дебата на тема модата и медиумите во Македонија, како и доделување на награди за најуспешните на Модниот викенд Скопје со што се заокружи ова модно случување за сезоната есен-зима 2013/14. Дебатата, како што ви најавив претходно, беше настан што со […]

Read More Дебата на Stylist.mk: Модата и медиумите @ FWSK