Ноќ на женственост: Новите парфеми на Живанши и Трусарди

Поканата за промоцијата на новите парфеми на Живанши и Трусарди ја прифатив со задоволство и возбуда. Која жена не е опседната со парфеми? Сакаме сè во врска со нив: заносниот мирис, спомените поврзани со него, дизајнот на шишенцето, самодовербата што ни ја дава препознатливиот парфем, чувството на луксуз кога поседувате брендирано парче… А овие парфеми […]

Read More Ноќ на женственост: Новите парфеми на Живанши и Трусарди

Autumn Flowers/Есенско цвеќе

Како што минуваат годините и (се надевам) созревам, сфаќам дека всушност повеќе ја сакам есента од летото за кое живеев кога бев дете и млада девојка. И токму овој преоден период ми е омилен: кога природата ги менува боите, кога уште се носат летните парчиња во комбинација со јакна, кога денот е пократок и повеќе […]

Read More Autumn Flowers/Есенско цвеќе