Red is my colour

DRA_5069

Октомври. Месец на новата сезона на Моден викенд Скопје. Месец на подигнување на свеста за борбата против рак на дојка. Месец на промени. Кога ги посетив моите пријателки во Nail Bar Jasmine и разговаравме за новите есенски трендови за маникир решивме да направиме нешто што ќе ми одговара во овој бурен месец кога нема да имам време за маникир на секои 4-5 дена, нешто во боите на есента и нешто што ќе биде симболично за поддршка на женското здравје. Се одлучив за мојата заштитна боја, црвена, со интересни рачно насликани дезени (девојките се надминаа!) и панделка, симболот на борбата против рак на дојка. Барем ноктите ми се подготвени за Моден викенд 🙂 А за тоа повеќе во утрешниот пост. 

DRA_5049 DRA_5065 DRA_5081

Фото: Д. Перковски

2 thoughts on “Red is my colour

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s