#Омајгад Strikes Again!

Vezilka-Omajgad 1

И Скопје беше радост синоќа во Концепт 37. Колективот што создава „кирилица што се носи“ направи чекор напред во поглед на иновативноста и дизајнот со новата колекција „Омајгад за Скопје, со љубов“ на големо задоволство на верните следбеници на овој бренд. По оваа колекција сигурна сум дека ќе има уште многу повеќе. Креативната сила зад овој бренд, Гоце Велески (моето интервју со него може да го прочитате ТУКА), заедно со графичкиот дизајнер Иван Петрушевски- Флим  направија серија маички со принт како еден вид омаж за градот што сите го сакаме. Со натписите “Скопјеа“ и “Скопје радос ти ќе бидеш“ ја разбудија носталгијата за некое минато време и истовремено ја поттикнаа љубовта кон сè она што сакаме да биде Скопје, за оние што се родени во овој град и оние како мене што го чувствуваат Скопје како свој град. Купот со маички се намалуваше како што растеше атмосферата во Концепт 37: убава музика, убави луѓе и уште поубави дружби. Продажбата на ограничената колекција продолжува на Фејсбук страната Омајгад преку нарачки во инбокс. Многу љубов од мене, зошто и Везилка е ОМАЈГАД!

The man with the plan: Гоце Велески со девојката Мери ги сончат новите маички :)
The man with the plan: Гоце Велески со девојката Мери ги сончаат новите маички 🙂

Omajgad3 Omajgad4 Omajgad5 Omajgad6

One thought on “#Омајгад Strikes Again!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s