Tags

, , , , , , , , , , ,

Although there is still no snow, cozy cuddly stylish scarfs are a staple in winter outfits. The longer, the better I say! My favorites are the knit models (I still wear the ones my grandma made a decade and more ago) that go round and round and round… They are so bohemian chic and keep you warm and cozy at the same time. Wear them with any, I mean ANY winter jacket and you will look super cute. They really don’t need to match in colour with anything else on you 🙂

Иако уште немаме снег, меките пријатни модерни шалови се задолжително парче во зимската гардероба. Колку подолги, толку подобри, велам јас! Омилени ми се плетените модели (јас уште ги носам шаловите што ми ги има сплетено баба ми пред повеќе од 10 години) што се мотаат и мотаат и мотаат околу врат. Го даваат оној боемски шик шмек и плус греат и пријатни се за носење. Носете ги со какво било, АМА КАКВО БИЛО палто и јакна и ќе изгледате супер слатко. И бојата ама баш не мора да ви одговара со ништо друго 🙂