Tags

, , , , , , ,

I love neatly done nails and inventive nail art. I am not very nifty myself, except for putting on basic nail polish, but fortunately, I have a very talented friend who does my nails sometimes (remember the ombre nail-do?) So as winter is coming along and I can’t wear much jewelry, especially my massive rings because I have to take them off every time I put gloves on, I opt for an interesting manicure or a freaky single nail polish colour. Take a look at these interesting ideas for an ideal winter nail art 🙂

Обожавам убаво средени нокти и иновативен маникир. Не сум многу спретна, освен за основно ставање два слоја лак на ноктите, но за среќа, имам многу талентирана пријателка која понекогаш ми прави маникир (се сеќавате на омбре ноктите?) Бидејќи се наближува зима и не можам да носам многу накит, посебно не моите омилени масивни прстени што мора да ги вадам секогаш кога ставам ракавици, се одлучив да правам интересни маникири или да ставам една откачена нијанса на лак за нокти. Видете ги овие интересни идеи за идеален зимски маникир 🙂