Boyfriend Jeans and Silver Screens

My darlings, I’m still coping with all the excitement after FWSK and Tanja Kokev‘s show and I must say, the blog is creating quite a buzz, which is amazing! I feel the blog is going on the right path and now, having Sara as the new photographer, I am sure Aleksandrina Vezilka will continue to share the love for vintage fashion. On Friday I went to see “Behind the Candelabra” with a dear new friend of mine, and the movie is amazing, you have to see it. It was part of Cinedays and I can’t wait to go and see as many movies as I can because I love the feeling watching a movie on a big screen, there’s a certain magic to it 🙂

Sara and I made our first photo shoot few days ago and this is the result. These are actually my boyfriend’s jeans after I made some tightening of the lower part. I haven’t worn jeans in a few years and I was really excited showing you my “new” pair of jeans. I paired them with two vintage pieces: my mother’s shirt from the 70’s and a vest that used to belong to a friend’s aunt also from that period. I am wearing my favorite silver jewelry, something old something new, and my must have fall piece: an egg shell raincoat. Oxford shoes and a vintage Italian leather bag were a perfect choice to round up the look. 

11 22 333

Драги мои, уште ги собирам импресиите од возбудата по FWSK и ревијата на Тања Кокев и морам да кажам, блогот баш привлекува внимание, што е прекрасно! Чувствувам дека блогот се движи во правилна насока и сега, со Сара како нов фотограф, сигурна сум дека Александрина Везилка ќе продолжи да ја споделува љубовта кон винтиџ модата. Во петокот бев да го гледам „ Зад канделабрата“ со еден драг нов пријател, и филмот е фантастичен, просто мора да го гледате. Се прикажуваше како дел од Синедејс и одвај чекам да изгледам што е можно повеќе филмови бидејќи го обожавам чувството да гледам филм на големо платно, има некоја магија во него 🙂

Јас и Сара ја направивме првата фотосесија пред неколку дена и ова е резултатот. Ова се всушност фармерки на дечко ми што ги стеснав малку во долниот дел на ногавиците. Не сум носела фармерки неколку госини и бев многу возбудена што ќе ви ги покажам „новите“ фармерки. Ги комбинирав со две винтиџ парчиња: кошулата на мајка ми од 70-тите и елек што ѝ припаѓал на тетка на другарка, исто така од тој период. Ги носам моите омилени парчиња сребрен накит, нешто ново, нешто старо и моето задолжително парче за есен: мантил за дожд во беж нијанса.  Оксфордки и италијанска винтиџ кожена ташна го заокружуваат изгледот.

PHOTO: SARA KOCEVSKA

3 thoughts on “Boyfriend Jeans and Silver Screens

  1. Како и секогаш, вистинско уживање е да се чита твојот блог и големо браво за тебе и Сара 😉

  2. Те следам подолго време и морам да кажам дека веднаш се познава подобар квалитет на фотографијата и изгледа добро се разбирате со Сара. Уште го има тој карактеристичен vintage шарм на Везилка, само изгледа уште подобро. Браво

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s