Raincoat Love/Љубов по мантил за дожд

DRA_0401

Oh, you know how I love Mondays. It’s weird, but I do. And I also love mornings. But today my outfit plan was ruined by the rain and I had to put together an emergency combination. And voila! I already talked about those best 10-minute outfits and this is one of them. Love this 80’s vintage skirt my mother gave me few months ago and the gold buttons match perfectly with my faux gold necklace. A sleeveless white shirt was a natural choice so I won’t overdo the whole look. Beige boots (yes, boots!) and my new egg shell raincoat I’ve been longing for since forever, complete the outfit. Whenever the weather gets me down, I put on a striking red lipstick. That’s the kind of girl I am 🙂

DRA_0412

Знаете дека сакам понеделници. Чудно е, ама ги сакам. Исто така сакам утра. Ама денес дождот ми ја уништи замислената комбинација и мораше итно да составам нешто. И voila! Веќе зборував за оние комбинации што се прават во 10 минути и излегуваат најдобри, е па ова е една од нив. Го обожавам ова винтиџ здолниште од 80-тите што ми го подари мајка ми пред неколку месеци и златните копчиња совршено се вклопуваат со ѓерданот со златен сјај. Бела кошула без ракави беше логичниот избор бидејќи не сакав да ја преоптоварам комбинацијата. Чизми во беж нијанса (да, чизми!) и новиот мантил за дожд во нијанса на лушпа од јајце за кој копнеев од секогаш, го заокружуваат целокупниот изглед. Кога времето ќе ме онерасположи, ставам црвен кармин. Eте, таква девојка сум јас 🙂

DRA_0410

DRA_0408

DRA_0403

DRA_0416

DRA_0413 DRA_0412 copy

PHOTO: Dragan Perkovski/ ФОТО: Драган Перковски

5 thoughts on “Raincoat Love/Љубов по мантил за дожд

 1. Совршено!
  Нити би додала нити би одлеза нешто.
  Мантилот е навистина љубов и се надевам нема да ми криеш од кај ти е :))
  Ми се допаѓа што ова најверојатно ти е за на работа и баш ми дава канцелариски шмек 😀
  Карминот е огромно надополнување

  Поздрав
  Евгенија
  http://salvajeylibre8.wordpress.com/

  1. Фала ти драга 🙂 Мантилот е од некој no name бутик во ГТЦ, а цената е на пола од слични модели во Зара и Манго. А бидејќи не патам по брендови, важно ми беше да е квалитетен и пријатен. И двата услови ги задоволува 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s