Transparent Bag/Провидна ташна

clutch1

The ultimate trend that attacked this summer and continues to invade the autumn season: the transparent bag. Let’s make it clear, you either love it or hate it. And only the brave and fearless fashionistas can pull it off without looking like they’re carrying a toiletry bag or a school case or a school envelope. What I love about this model is that it strips you to the essentials you carry with you, showing off that cute pocket mirror or awesome phone case, and it’s an eye catcher that goes well with almost everything, especially when you don’t know what colour to lose in the outfit. Our own Balkan and Macedonian designers are up for the challenge of making edgy and simple variants of the model, so why not try it off 🙂

Врвниот тренд што нападна летово продолжува да ја освојува и есенската сезона: провидната ташна. Да бидеме начисто: или ја сакате, или ја мразите. И само храбрите и бестрашни вљубенички во модата можат да ја носат успешно без да изгледаат како да носат тоалетен несесер или плик за на школо. Она што мене најмногу ми се допаѓа кај овој модел е што ги носите само најнеопходните работи со себе и имате прилика да го покажете симпатичното џебно огледалце или откачената маска на телефонот, и дека е впечатливо парче што добро прилега на речиси секоја комбинација, особено ако не знаете која боја да ја исфрлите од комбинацијата за да не бидете прешарени. Нашите балкански и македонски дизајнери го прифатија предизвикот и создадоа екцентрични и едноставни варијанти на овој модел, па зошто да не ги пробате и вие 🙂

Kelly bag by Hermès
Kelly bag by Hermès

A.I. Design
A.I. Design
DIY by Glitter'N'Glue
DIY by Glitter’N’Glue
Drama Studio bt Ivana Knez
Drama Studio by Ivana Knez
Charlotte Olympia Perspex
Charlotte Olympia Perspex
DIY on Viol-in-fashion blog
DIY on Viol-in-fashion blog
Christopher Kane transparent clutch
Christopher Kane transparent clutch
DIY
DIY A pair & a spare blog
BN Transparent Clutch Box Bag
BN Transparent Clutch Box Bag
Choies on mmm blog
Choies transparent clutch on SabFashionLab blog

tommy-ton-clear-prada-clutch 20120717-100651 clutch4 p-1.txt streetfsn.com

2 thoughts on “Transparent Bag/Провидна ташна

  1. Јас видов прекрасна провидна чанта во форма на satchel, темно плава или неон зелена боја во Спрингфилд и воопшто не беа скапи! Ќе си ја купев then and there ама знаев дека кога ќе им ја покажам дома на моите ќе ми речат Па каква е таа ташна, ќе ти се гледа и новчаник и телефон, права мета за крадци. Мислам дека ваквите чанти се не баш за нас, иако се многу фенси.

    1. Да, ги видов и јас во Спрингфилд, ама за мене овие ташни се за малку поспецифична пригода и баш за show off. Токму затоа повеќе ги сакам пликовите од messenger моделите. А телефонот може да се спакува во штосна футрола 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s