Tags

, , , , , , , , ,

Just another day in the office. Feeling really good in my vintage finds: white skirt with gold buttons, blue&white shirt, head scarf. New white flats. My colleague, a photographer, takes the camera and va va voom 🙂 The rest of the photos I snapped back home. Mondays are good. Really good. I’ve been listening to “And I’m telling You I’m not going” in this amazing version for days now. Shivers down my spine every time. Thank you for liking my Facebook page! 

Уште еден работен ден во канцеларија. Се чувствував супер во моите винтиџ богатства: бело здолниште со златни копчиња, сино-бела кошула, марама. Новите бели чевлички. Колегата, фотограф, ја зеде камерата и va va voom 🙂 Останатите фотографии ги направив дома. Понеделниците се убави. Многу убави. Ја слушам  “And I’m telling You I’m not going”  во оваа прекрасна верзија со денови. Секојпат-морници. Ви благодарам што кликате like на мојата страница на Facebook!

Photo: D. Perkovski

Photo: D. Perkovski 

011

Една од моите омилени поетеси Снежана Стојчевска: Шеќер по подот (едиција Русалки; Издание Или Или)

Една од моите омилени поетеси Снежана Стојчевска: Шеќер по подот (едиција Русалки; Издание Или Или)