Jean Jacket Rockabilly/Тексас Јакна Рокабили

IMG_2914

A dear colleague bloggerette Evgenija recently talked about outfits you put together in 10 minutes in the morning. This is one of them and for me those in-the -spur-of-the-moment outfits are the best. I thought that jean jacket days were over for me in the late 90’s, but I got this studded jean jacket as a present few weeks ago and I wondered what to do with it. It was hot as hell in Skopje and jackets were the last thing on my mind. But this morning we finally got some rain and fresh air and it was chilly, so I put together this instant outfit for work. You already know the leopard pants that managed to fit in a lot of outfits, and the flats are also a present from my dear friend Meri. The studs match perfectly with the faux gold necklace and I also got hooked on wearing a head scarf. I have a new haircut, but I’ll show it off in one of my following posts. Our leafy back yard served me well as a background because I was very tired to scout for a location. Tell me if you like this casual rockabilly inspired outfit. 🙂

IMG_2924

Мојата драга колешка блогерка Евгенија неодамна зборуваше за комбинации што ги составуваме за 10 минути. Ова е една од нив и според мене тие комбинации што се прават на брзина се најдобрите. Мислев дека деновите на тексас јакни завршија за мене кон крајот на 90-тите, но ја добив оваа тексас јакна со нитни како подарок пред неколку недели и се чудев што да правам со неа. Беше пеколно жешко во Скопје и последно нешто што сакав да ставам на себе беше јакна. Меѓутоа утрово конечно заврна и беше свежо, па ја составив оваа комбинација за на работа. Веќе ги знаете панталоните со леопард принт што успешно се вклопија во многу комбинации, а платнените патики ми се исто така подарок од мојата драга пријателка Мери. Нитните совршено се вклопија со ланчето, а се навлеков и на носење марама за коса. Имам и нова фризура, но ќе ви ја покажам во еден од следните постови. Нашиот раззеленет двор добро ми послужи како позадина бидејќи бев премногу уморна за да барам локација за фотографирање. Кажете ми дали ви се допаѓа оваа опуштена комбинација инспирирана од рокабили стилот 🙂

IMG_2936

IMG_2915

IMG_2916

IMG_2921

IMG_2930

IMG_2932

IMG_2937

8 thoughts on “Jean Jacket Rockabilly/Тексас Јакна Рокабили

  1. Ете ги преубавите пантолони пак 🙂 Се е некако на место и опуштено. а сепак женствено, дали е до наочарите не знам 🙂 Дефинитивно нешто што би го носела

  2. Ми се допаѓа спојот на двата принта, особено затоа што успешно имаш искомбинирано два крупни и впечатливи принтови.
    Од останатиот дел на аутфитот најмногу ми се допаѓа изборот на едноставни парчиња, односно еднобојни и класични модели кои ја неутрализираат играта на шари. (:

    1. Благодарам Мери, интересно е што речиси секогаш им наоѓаш друг приод на комбинациите од она што јас сум имала на ум кога сум ги составувала 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s