Coral Love/Корална љубов

Coral is the colour of late summer. It reminds of the sea, the flame of summer love. It’s a very powerful colour that is much easier to wear than red and it’s more appealing than pink and orange. Plus, it plays well with other colours, especially white, black, turquoise and cream. I believe it works with all skin tones. A piece of clothing, footwear or an accessory in this colour is a summer must. Check out my choices:

Коралната е боја на доцно лето. Потсетува на море, на пламенот на летната љубов. Ова е многу моќна боја што е многу полесна за носење од црвената, а е попријатна за око од розовата и портокаловата. Плус, добро се комбинира со другите бои, особено со црна, бела, тиркизна и крем. Јас мислам дека одговара на сечиј тен. Парче облека, обувки или моден додаток во оваа боја е нешто што мора да се има во лето. Еве ги моите идеи:

TOP/БЛУЗИ и КОШУЛИ

coral-chiffon-blouse 3ci8qt-l-610x610-coral-blouse coral_shirt-2

SKIRT/ЗДОЛНИШТЕ

h&m coral mini skirt 6 259801472224367971_IGIrRYec_c dslk8u-l-610x610-skirt-coral-skirt-coral-maxi-skirt-coral-maxi-skirt-pink-maxi-skirt-shirt

DRESS/ФУСТАН

yn201_coral_dress_web 203787951858921319rCmHBWXMc Dahlia Coral Dress

PANTS/ПАНТАЛОНИ

2983241_coralarge_(7) 41-CPOKAqTL__SS500__1 1650872-6-coral-pants

SHOES/ЧЕВЛИ

coral-stilettos

JustFab-Carmel-Coral-Shoes_31_3 coral_flats

BAGS/ТАШНИ

1332947073-48073400 128397 1583877_lovelypepalookbook45

JEWELRY/НАКИТ

83640039_58 320073-14501324-coach-gold-coral 1399269_fpx

6 thoughts on “Coral Love/Корална љубов

  1. Александра ме измачуваш со овие твои инспирациони постови.
    Вчера проѕирните кошули, денес чанти и повторно кошули, па дури и во една од најубавите бои. Мислам дека во првите постирани високи потпетици ќе останам вечно заљубена. Совршената боја, висина и пад.

    Инаку поседувам само три парчиња, од кои со 2 сум скарана. Едно од омилените фустанчиња и две модни утки купени на распродажба, пак твој пост, кои не ги фрлам затоа што на мајка ми многу и прават мерак.

    Моментално сум во потрага по убав корален џемпер со некоја симпатична плетка кој тешко дека ќе го најдам некогаш. Ако некогаш најдеш, го знаеш мојот број. 0:)

    1. Убеди ја мајка ти да ги подариш некому (треп треп). Ќе најдеме џемперче, не се секирај 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s