Red Red Mary Jane

I’ve been so anxious to show off my new Mary Jane T-strap pumps and to take photos at the train station. Today I felt especially inspired because I also finally managed to tie the perfect front knot on a head scarf. This vintage dress is very dear to me, it’s my aunt’s from the 60’s and all pieces kin of perfectly fell together to make this outfit as perfect as I wanted it to be. My dear friend Viktoria took the photos and I love her for that. She was so patient and full of ideas 🙂 Please share your thoughts on this vintage inspired outfit, darlings!

Mary Jane - Alanis Morissette
Mary Jane – Alanis Morissette

Со големо нетрпение чекав да се пофалам со моите нови Mary Jane сандали со Т-ремче и да се фотографирам на железничката станица. Денес бев посебно инспирирана бидејќи успеав совршено да врзам марама за коса. Овој винтиџ фустан ми е особено драг подарок од тетка ми и е од 60-тите, па сите парчиња некако совршено се вклопија за да ја направам оваа комбинација онака како што сакав. Ме фотографираше мојата драга пријателка Викторија и ја сакам многу што денес беше трпелива и полна со идеи 🙂 Драги мои, ве молам споделете ги вашите мислења за оваа винтиџ комбинација!

Dress
Dress, head scarf & belt: vintage; Shoes: Office Shoes/ Фустан, марама за коса и ремен: винтиџ; Чевли: Office shoes

IMG_28233 IMG_28244 IMG_28266 IMG_28288 IMG_28311 IMG_28322 IMG_28355 IMG_28655 IMG_282000

IMG_2816 IMG_2859 IMG_2902 IMG_2903

fighito

8 thoughts on “Red Red Mary Jane

 1. Леле прекраснотии!! Омилен пост од тебе досега дефинитивно. Прекрасен фустан, наочарите, сандалите, марамата и позирањето! Пре-пре-преубаво :*

 2. Oва си ти, скроз ти!
  Перфектно, од аутфит па се до локација и слики! Десетата слика апсолутен фаворит ми е, исто како од некоја реклама од 60-те!

  1. Мило ми е што ова го доживуваш како „јас“ 🙂 Таа фотографија и мене ми е драга, само ја утнав страната за фотографирање за да биде автентична.

 3. Александра уште еден одличен пост! 🙂
  Од локацијата која им дава некој посебен шмек на фотографиите, до очилата и марамата кои се баш интересни детали и ја доловуваат твојата замисла максимално.

  Морам да ти кажам дека марамата врзана на овој pin up начин многу убаво ти ги истакнува цртите. Во принцип би ми делувало неприфатливо волкав степен на ретро во една комбинација, но кај тебе ти ја носиш облеката, а не таа тебе па нема граници и простор за негативен коментар. 🙂 На крај се се сведува на креативноста а кај тебе тоа го има во изобилство. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s