Comeback of the 50’s Swimsuit/Враќање на костимите за капење од 50-тите

marilyn_monroe_bathing_suit_photoshoot-215

Vintage pieces are trending like crazy, so why not vintage inspired bathing suits, too? The 50’s are THE most feminine decade if you ask me, fashion wise, and the come back of the non-revealing bathing suits put a smile on my face. The high waist bottoms and structured brasiers are perfect for girls and women who have my hourglass figure type. Colourfull, floral, polka dot and geometric prints borrowed from the 70’s are my favorite. Celebrities also dig this vintage style, so why won’t we? 

A1500_K1220_tcm2-3078

Винтиџ модата е во тренд, па зошто да не важи истото и за костимите за капење? 50-тите се најженствените години ако се прашувам јас, барем во однос на модата, и многу ме израдува враќањето на овие неразголени модели на костими за капење. 

Гаќичките со висок струк и структурираните градници се совршени за девојките и жените што имаат фигура на песочен часовник, како мене. Моделите во разни бои, со цветни и геометриски дезени и со точки ми се омилени. Ѕвездите веќе се навлекоа на овој винтиџ стил, зошто не и ние?

Dolce & Gabbana, Bottega Veneta, Laura Biagiotti, Versace, Missoni
Dolce & Gabbana, Bottega Veneta, Laura Biagiotti, Versace, Missoni

tumblr_mhvtdpALki1s2a1cmo1_500 1_vint swim THUMB 8289larger 1309282213196963 A5eZDonCIAActlV betty-diamond-swimmers-600x400 Retro-Vintage-Swimsuit-Ideas

Cher Lloyd
Cher Lloyd
Beyonce
Beyonce

2012-Swimwear-Trends-Retro

6 thoughts on “Comeback of the 50’s Swimsuit/Враќање на костимите за капење од 50-тите

  1. Ее Cher. 🙂 Прв пат ја гледам во волку женствено издание.

    На страна од тоа, as always, одличен пост. 🙂 Јас полудев барајќи ваков костим за капење. Accessorize имаше претерано добар модел претходната сезона и сега се јадам жива што го испуштив. 🙂

  2. Шер ја обожавам од првиот пат кога ја слушнав, слатко мало суштество 🙂 А јас имав ваков костим за капење од мајка ми и го изгубив на еден одмор 😦

    1. Ги знам, и одлични текстови имаат на блогот 🙂 Фала ти за посетата и линкот.

  3. P.S: Gi ima mnogu od modelite shto gi komentirash, kako na primer Lolli so mashnata ili Esther Williams za tochkite

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s