Destination: Love/Дестинација: Љубов

Well darlings, the first giveaway on Aleksandrina Vezilka’s Facebook fan page had a great turnout and I’m so happy for your support and love for Design and berries‘ unique designs. The designer Kristina and I met with the winner Jovana, a sweet, dear girl who just couldn’t take her eyes off the prize, to our great delight and joy. We had a great time in Izlet, shared our love for fashion and Macedonian designers, in the company of K’s adorable puppy Sheldon. We are more than sure the Candy Picnic bracelets landed on the right hand 🙂

Мили мои, првото дарување на Фејсбук страната на Александрина Везилка имаше одличен одзив и многу сум среќна за вашата поддршка и љубовта кон уникатните дизајни на Design and berriesЗаедно со дизајнерката Кристина се сретнавме со добитничката Јована, слатка, мила девојка која не можеше да ги тргне очите од алките, на наше огромно задоволство и радост. Одлично си поминавме во Излет, ја споделивме љубовта кон модата и македонските дизајнери, во друштво на слаткото кутре на Кристина, Шелдон. Сигурни сме дека алките од линијата Candy Picnic се на вистинската рака 🙂

01_1000

02-1000 03-1000 04-1000

06-1000

Now about my outfit for the meet up, I chose this vintage yellow cotton skirt from the 70’s with an intricate lace detail on the rim and paired it, well, with a dress 🙂 I used my mini black lace dress as a top underneath and fused them with a wide leather belt. I like my day outfits light and comfortable, so I put on my black leather sandals, made in Kumanovo, Macedonia, wearing them fifth year in a row, and the oversized Bershka bag I got last year to celebrate Movember. This yellow skirt is one of my favorite summer pieces because it simply shines in every outfit and it goes well with flats as well as high heels and platforms. I plan on doing a ‘how to’ post, making several outfit posts with this one skirt. Enjoy the weekend!

За нашата средба се одлучив да го носам ова памучно жолто винтиџ здолниште од 70-те со деликатен вез на работ и го комбинирав со… фустан 🙂 Црното мини фустанче од тантела го искористив како горен дел и го споив со здолништето со широк кожен каиш. Дневните комбинации сакам да ми бидат лесни и удобни, па ги избрав овие црни кожни сандали, македонско производство, од Куманово, ги носам веќе петта година, и огромната платнена торба од Bershka што си ја купив лани во знак на поддршка за Movember. Ова жолто здолниште ми е едно од омилените летни парчиња бидејќи едноставно блеска во сите комбинации и одлично стои со рамни сандали, со високи потпетици и сандали на платформа. Планирам да направам пост со неа во кој ќе ви покажам како да комбинирате едно парче на повеќе начини. Уживајте во викендот!

01-1000 02-1000 (1) 03_e 06-e 07-e 09-e 10-e 11-e 12-e 13-e 14-e

The book, “They Shoot Horses Don’t They?” by Horace McCoy is available both in English and in Macedonian at Ikona Bookstore. Stunning story, I recommend it wholeheartedly.

Книгата, „И коњите ги убиваат, зарем не?“ на Хорас Меккој, е достапна на англиски и македонски јазик во книжарница Икона. Фрапантна приказна, топло ја препорачувам.

5 thoughts on “Destination: Love/Дестинација: Љубов

  1. The skirt is enchanting and I’ve seen that skirts with a pretty design at the bottom are making a big comeback, so you’re right on trend and yet you do it in a way that is so unique and distinctive. And it’s nice to come across another person who uses dresses as tops, I do that too sometimes :))
    Bottom line, your whole look – just beautiful!

  2. Значи не сум единствена што си прави нови парчиња облека преку пикање на фустан како здолниште или блуза. 🙂 Стандардна приказна кога немам што да облечам.

    Аутфитот е одлично комплетиран. Обожавам чипка што се гледа и по мојот последен пост, па не можам да најдам замерка. 🙂 Ми се допаѓа женствениот софистициран детаљ кој го крати горниот дел, изгледа навистина фантастично со ретро здолништето.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s