ПРЕПЛЕТ: Креативно студио за насмевки/PREPLET: A Creative Studio for Smiles

563121_208156059329912_577231504_n

Тие се исклучително талентирани, сончево ведри и магично креативни. Двете насмевки зад креативното студио ПРЕПЛЕТ (http://www.preplet.mk) се Викторија и Магдалена, кои бестрашно ја почнаа приказната за разубавување на нашите животи. Нивните креации внесуваат живост во секој ден и поттикнуваат на инспирација за создавање. Рачно изработените перничиња, моливи, дневници, накит и други модни додатоци и украси за домот пред сè во себе го носат македонскиот бит, умешно вткаен во современото живеење со поглед на иднината. Нивното студио е топло катче каде се раѓаат насмевките. Посетете ги и внесете ја нивната енергија во вашите животи.

4754_173727382772780_719314747_n

They are extremely talented, bright as the sun and magically creative. The two smiles behind the Creative Studio PREPLET (http://www.preplet.mk) are Viktorija and Magdalena, who fearlessly decided to start the story on making our lives more beautiful. Their creations bring zest in every day and aspire to inspire. Hand-made pillows, pencils, diaries, jewelry and other fashion and home accessories, carry withing the Macedonian core, masterfully intertwined in this modern living, aiming towards the future. Their Studio is a warm nest where smiles are born. Pay a visit to PREPLET and bring their energy into your lives.

1_lanche so paricki 1_molivi 2_pernica_ptica 7 7_posterchinja 20613_182830878529097_484521865_n

Преплет избраа моја мисла за следната колекција убавини
Преплет избраа моја мисла за следната колекција убавини

74246_173727396106112_2104589148_n 230205_182830958529089_563867192_n 295247_186333264845525_1878509916_n 393159_182831068529078_2113316884_n

како да го најдете ПРЕПЛЕТ
како да го најдете ПРЕПЛЕТ

403132_173727366106115_1542382262_n 486948_173727412772777_1684163241_n 524922_182195368592648_1349300110_n 577934_173727462772772_2084097163_n pernica_zamok

3 thoughts on “ПРЕПЛЕТ: Креативно студио за насмевки/PREPLET: A Creative Studio for Smiles

  1. Со задоволство ги читам твоите постови, Александра.
    Не знаев за веб-сајтот на девојкиве досега – навистина имаат мало катче преполно со позитивни мисли. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s